Old money естетика – закони аристократичного образу
preload
06/04/23

Old money естетика – закони стильного аристократичного образу

Естетика «старих грошей» – тренд, що буквально підкорив серця користувачів мережі наприкінці 2022 року і, очевидно, залишатиметься актуальним впродовж 2023-го. 


На перший погляд, здається, сама назва диктує суворі правила. Концепція old money естетики – це італійське взуття, сумочки іменитих брендів та дорогі прикраси. Однак, таке враження лише поверхневе. Адже створити витончений, аристократичний та ексклюзивний образ можливо і без надто великих інвестицій. Головне не забувати, про базові принципи та філософію, що лежить в основі стилю old money.

Акцент на якості тканин


Епоха надмірного споживання добігає кінця. Впродовж останніх десятиліть на ринку з'явилося чимало брендів одягу, які візуально в своїх колекціях копіюють дорогі лейбли. Але з усіма цими речами є одна проблема – економія на якості тканин. У підсумку речі швидко втрачають привабливий вигляд, що змушує людей купувати ще і ще. Досить вигідна стратегія для бізнесу. Але програшна – для самих споживачів. 


У межах концепції old money основний акцент зроблено не на кількості одягу в шафі, а на його якості. Іншими словами: базою такого гардеробу є речі із натуральних тканин, які за умови правильного догляду можуть виглядати охайно та презентабельно навіть через кілька років.  


Звісно, одяг із якісних матеріалів коштуватиме дорожче. Але порахуйте, скільки за рік ви витрачаєте на речі, які втрачають свою форму вже після першого прання. Інвестувати в якість – значно вигідніше. 


Зверніть увагу на такі вироби, в яких переважає натуральний склад. Це не лише дозволить подовжити час експлуатації вашого гардероба, але також додасть бонусів у вигляді комфорту під час контакту тканини з тілом. 


Можна підробити відомий бренд. Але якість тканини імітувати неможливо – це те, що видає нас з першого погляду.

BLACK SUIT WITH GOLD BUTTONS

Жакет

Основа: 85% шерсть, 15% шовк

Підкладка: 70% поліестер, 28% віскоза, 2% еластан

Брюки

Основа: 72% віскоза, 22% поліестер, 8% еластан

Правильний oversize та приталені силуети


Oversize – дизайнерське рішення, що у буквальному сенсі означає одяг «на кілька розмірів більший» за реальний. Тривалий час oversize образи були шалено популярними – вони майже витіснили приталені силуети. Але зараз тренд на мішкуваті речі дещо спадає. Велику роль тут зіграли зловживання з боку виробників. Адже oversize – не дорівнює one size. Іншими словами, пошиття одягу «більшого розміру» не звільняє від необхідності враховувати реальні параметри. Такі як зріст людини або ширина плечей і довжина рук. 


В естетиці old money переважають приталені силуети. Сукні футляри, приталені сорочки, ремені, брюки та спідниці з високою талією.

Проте місце для «правильного» оверзсайзу (тобто, з продуманим кроєм) також є. Об'ємні светри, маскулінні жакети з акцентом на плечі, чоловічі сорочки та блузи з об'ємними рукавами. Усе це чудово вписується в концепцію old money.

Кольори, яким надають перевагу аристократи

Кольори, яким надають перевагу аристократи


Комбінувати між собою речі різних кольорів і текстур, щоб у підсумку отримати цільний образ – буває досить непростим завданням. Тому адепти old money естетики часто надають перевагу образам монолітним, які самі по собі вже виглядають дорого. Наприклад, насичено чорний костюм із правильним кроєм. Біла сукня з білим жакетом та шовковою хустинкою на шиї. І, звісно, багато бежу – від сукні до взуття та нюдового манікюру.

Головне – не поєднувати в образі занадто багато яскравих кольорів. Також варто відмовитись від кислотних відтінків. 


Базу гардероба в межах концепції old money складають речі натуральних та спокійних відтінків, а роль яскравих акцентів тут виконують аксесуари або прикраси.


Тренди змінюються щосезону, і тільки деякі з них здатні стати безсмертною класикою. Old money естетика – доказ тому.


Філософія цієї концепції не лише про одяг, але і про манеру триматися в оточенні, спосіб життя, та хобі, які в цілому створюють образ аристократичний, витончений і дорогий. Навіть якщо інвестиції не такі великі. 


Основою естетики «старих грошей» в одязі є – натуральні тканини, пастельні відтінки і здебільшого приталені силуети. Втім це не означає, що простору для експериментів не залишилось. Натхненний стилем 50-х і Одрі Хепберн зі «Сніданку у Тіффані» – тренд old money буквально говорить: аристократичність не продиктована походженням, це вибір, який ми здатні зробити самостійно.

Наш сайт використовує Сookies для зберігання даних.