Підбираємо образ за архетипом зовнішності
preload
13/11/23

Підбираємо образ за архетипом зовнішності разом з українським брендом A.Mi

Навіщо знати свій архетип і що означає це поняття з точки зору особистого стилю? Зі слів української дизайнерки Анни Міщенко, засновниці київського бренду одягу та аксесуарів A.Mi, це допомагає гармонізувати зовнішній вигляд і внутрішній стан. Тобто, знання архетипу дозволяє підкреслити вроджену красу. 

Наприклад, жінкам з гострими рисами обличчя часто пасують в-подібні вирізи, геометричні принти та одяг з чіткими лініями, що добре тримає форму. Тоді як жінкам з дрібними рисами обличчя варто звернути увагу на витончені фасони з м’якими лініями і яскраві кольори в гардеробі. Це лише кілька прикладів того, чому важливо знати свій типаж. 

Нова колекція Pervisna від українського бренду A.Mi вже створена на основі різних архетипів зовнішності – правителька, чаклунка, мислителька і кохана. Який із запропонованих у новій колекції образів від дизайнерки Анни Міщенко пасуватиме вам та як визначити свій архетип?

Крок перший. Проаналізуйте свої риси обличчя, тип фігури, міміку. 

Для архетипу «правителька» притаманні: прямий ніс, виражений лоб та підборіддя, широкі брови. Представниці цього архетипного образу часто мають високий зріст, гострі плечі, пряму поставу та міцну статуру. Щодо міміки, вона спокійна, погляд впевнений, а посмішка стримана. Рухи динамічні, як і манера ходьби. 

Для архетипу «чаклунка» притаманні акуратні тонкі губи, спокійний погляд, зосереджений вираз обличчя. Фігура тендітна, худорлява, довгі витончені пальці. Посмішка представниць архетипного образу «чаклунка» ледь помітна, загадкова, а рухи, як правило, плавні та неспішні.

Для архетипу «мислительки» притаманні м'які, але виразні риси обличчя з акцентом на зону очей. Очі у представниць цього архетипу мають ніби сяяти, погляд – м'який, спрямований у далечінь. Посмішка «мислителів» співчутлива, губи рівні. Щодо статури, представниці цього образу можуть мати середній або низький зріст, їх рухи – чіткі і стримані. Мають тихий врівноважений голос. 

Для архетипу «коханої» характерні пухкі вуста, великі виразні очі, високі вилиці та продовгувата лінія брів. Фігура має плавні округлі лінії. Міміка енергійна, а посмішка – щира і відкрита. Рухи представниць архетипу здебільшого плавні та граційні. Ця риса також відображається в манері ходьби.

Образи, які найкраще пасуватимуть представницям різних архетипів зовнішності

Представницям архетипного образу «правителька» варто звернути увагу на приталені силуети, щільні тканини і чіткі лінії в одязі. Добре структуровані жакети та костюми, лаконічні корсети і базові елементи гардероба на зразок класичної білої сорочки з гострим коміром або шовкової майки високої якості. 

Перевага надається стриманим, класичним кольорам, таким як чорний, темно-синій, сірий, бежевий або білий. Прикраси та аксесуари переважно дрібні. Щоб підкреслити високий ранг і статус достатньо усього лише кількох яскравих акцентів. Це можуть бути емблеми, стрічки, підвіски. 

Бренд A.Mi в новій колекції образ правительки презентує темно-синім жіночим фраком у поєднанні з шовковою майкою та жакетом класичного крою. Статусності образу додає шкіряна рукавичка на одну руку.

У випадку з архетипним образом «чаклунки» одяг має транслювати загадковість, духовність і візіонерство, що притаманні таким особистостям. Водночас архетипу властиві креативність і певна футуристичність: поєднання різних стилів. 

Перевага надається легким, світлим і напівпрозорим натуральним тканинам, таким як шовк, бавовна, льон. У новій колекції Pervisna від українського бренду A.Mi образ чаклунки втілено у моделі з мереживною блузою, яку поєднують з легкою а-подібною спідницею. Інша модель – футуристична жилетка з об'ємним коміром та накладними плечима, яку пропонують комбінувати зі штанами чи бермудами.

Силуети з об'ємним верхом та сукні класичного крою здатні підкреслити вроджену інтелігентність та втаємниченість архетипного образу «мислительки». В колекції Pervisna від українського бренду A.Mi мереживна блуза з об'ємним каптуром робить акцент на погляді та обличчі жінки. Загалом жінкам із зовнішністю такого архетипу пасуватимуть мінімалістичні прикраси, окуляри, функціональні сумки, шарфи та хустки. Перевагу варто надати нейтральній палітрі – чорний, темно-синій, сірий, бежевий, білий та пастельні відтінки.

Для архетипного образу «коханої» притаманні приталені силуети, гра текстур та кокетливі деталі. Також ви сміливо можете експериментувати з кольорами і розрізами. Сміливі декольте та корсети, мереживо та цікаві деталі підкреслюють грайливість і водночас чарівність образу. Образ «коханої» в інтерпретації A.Mi – лагідний і романтичний. Ці риси підкреслює блідо-ліловий костюм з корсетом-воланом, що доповнюється накидною спідницею. В іншому образі блідо-лілова сукня футляр, що оголює плечі, доповнена пишною атласною спідницею з бантом.

Наш сайт використовує Сookies для зберігання даних.